fortsättningen

Jag har tidigare talat om förseelser som till slut leder till förintelse eller deportation.
I dagens samhälle så är rötäggen poliser, ordningsvakter etc. ett stort problem. Anledning till detta är att de som söker sig till den typen av jobb är individer som vill (miss)bruka makt och inflytande över andra. Detta kan ha många orsaker men det ska vi inte gå in djupare på nu. Det räcker med att konstatera att så är fallet.
Därför ska det inte finnas några poliser eller åklagare etc. Istället är det folket som ska vara med och avgöra vad som är en förseelse. En förseelse kan vara allt från att klottra på en vägg till att mörda och våldta. Det kommer inte göras några graderingsskillnader mellan olika förseelser. Detta kan tyckas vara hårt. Det är det inte. Vi ska inte acceptera att folk behandlas illa och ska sålla bort rötäggen så snart som möjligt. Ju fortare det går desto mindre förseelser kommer vi drabbas av i framtiden.
Hur ska detta gå till rent praktiskt då? Jo det är som så att vem som helst kan rapportera en förseelse. För att göra detta måste man ha goda grunder till det samt anse att man kan bevisa att personen gjort förseelsen. Ju fler som ser en förseelse och rapporterar desto enklare blir det att bevisa det hela framför domstolen.
Domstolen består av en jury på tre personer. Dessa tre personer har ingen kontakt sinsemellan och inte heller med några andra människor mer än de som matat när dom vuxit upp. De lever i en bostad med tillhörande trädgård stor nog för fysisk aktivitet i sin ensamhet hela livet. Dom har möjlighet att se all världens media men har ingen kontakt alls med andra levande varelser på något sätt. Detta gör att dom blir oantastliga, omutbara och ointresserade av att försöka tillskansa sig egna fördelar. Dom har alltså heller ingen kontakt med dom övriga jurymedlemmarna. Det enda sättet dom kan kommunicera med omvärlden är en röd och en grön knapp. Röd för förseelse och grön för frisläppande. Dom är helt slumpvis utvalda. Ingen hänsyn till kön eller föräldrars poäng har tagits.
Ingen fakta angående dom anklagade eller dom som anklagar ges till juryn. Det ända dom får höra är försvarstalet från den anklagade samt anklagelserna och eventuella bevis från den andra sidan.
Ingen information ges heller om dom tidigare eventuella varningar som delats ut. Det finns nämligen inga "förmildrande" omständigheter. Alla får nämligen samma chans att lyckas i världen.
2 röda krävs för en fällande dom.
Det var rättsprocessen i stora drag. Jag kan även tillägga att om en person som anklagats inte får en varning utan frias går varningen över till den/de som anklagat personen istället.
Självklart måste man ha personer som ser till att dom verkställs och att anklagade/anklagande kommer till domstolen. Det sker genom att varje medborgare har skyldighet att vara "beivrare" under ett år av sitt liv. Under den tiden så tas personens identitet ifrån dom och man gör alltid sin tjänst på en tidigare obekant plats.
En beivrare kan aldrig anklaga någon. På vis slipper man maktmissbruk. En beivrare kan dock anklags precis som en vanlig medborgare. Skillnaden är dock att för beivraren så räcker det med en fällande dom för att deporteras förgöras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0