En död sextonåring är en bra sextonåring.

Nu kanske jag väcker lite känslor med min något tillspetsade rubrik.
Naturligtvis tycker jag inte att alla döda 16-åringar är bra sextonåringar. Dom allra flesta döda sextonåring är faktiskt dåliga. Naturligtvis kan även såna som är bra dö i en trafikolycka eller i någon ärftlig sjukdom tex. Detta
är dock ovanligt. Dom flesta ungdomar som dör har gjort sig förtjänta av det.
Anledningen till att jag tar upp detta är naturligtvis allt tjafs som uppkommit i samtliga medier sen snorvalpen i kungsholmen eller var det var fick bita i asfalten.
Först och främst ska man fråga sig vad han hade där att göra? Det var fest säger dom. Ungdomar går på fester i syfte att supa och knarka och så hoppas dom på att få knulla lite när dom fyllt sina späda kroppar med droger.
Har dom inte den tvivelaktiga charm som dom stackars dumma fjortisbrudarna faller för så får dom hävda sig på annat vis. En metod som används allt rikligare är att försöka visa att man är den största och starkaste tuppen och därmed den som är bäst lämpad att lägra dom omgivande hönorna.
Det är då dom stackars dårarna samlas för att brösta upp sig mot varandra. Sen börjar dom knuffa varandra. När dom knuffats en liten stund så har information utbytts. Nu vet alla vem som är den svagaste och alla koncentrerar sig på den personen. I sina försöka att framstå som tappra riddare så bankar grabbarna skiten ur den svagaste i flocken. När detta är gjort så kan dom sedan i lugn och ro välja partner.
Den stackars saten som blivit slagen är ett lika stort svin som dom övriga deltagarna och förtjänar därför inga sympatier.
När jag var i ungdomens år så höll jag mig hemma i goda vänners sällskap eller med en spännande bok eller ett, för hjärnan utvecklande, dataspel. Det har gjort mig till en god samhällsmedborgare.
Alla ungdomar som är ute och bråkar eller hamnar i miljöer där bråk uppstår får räkna med att bita i det sura äpplet. Jag applåderar det hela och står vid sidan och ser hur problemen självdör... :)

Björnar ska döda

Ingen kan väl ha undgått att en stackars jägare blivit dödad av en björn nyligen.
Jag har lite synpunkter på det och även efterspelet.
Människan har bestämt att vi ska råda över naturen. I ett försök att göra detta så är det en skock människor som varje år samlar ihop sina bössor, spritflaskor och fåniga kläder. Sen sitter dom i små kojor eller bakom en buske med bössan i högsta hugg och väntar. För att dom ska slippa röra sig alltför mycket och för att kunna koncentrera sig på att sikta så har dom köpt hundar som har tränats för att delta i denna lek för vuxna pojkar.
När dagen är över så super jägarna tillsammans ute i en stuga i obyggden samtidigt som dom flår och styckar den stackars älgen tex.
Detta är den vanliga proceduren som vi valt att kalla naturens gång.
I år så blev en jägare och dess förslavade hund dödad av en stor björn. En björn, för den som inte vet, är ett väldigt stort, starkt och snabbt djur. Som kan döda nästan vad eller vem som helst om den hamnar i en trängd situation.
Det är inget märkligt med det. Det är dessa instinkter som gjort att björnen hållt sig överst på näringskedjan i så många år. I år försökte en jägare och en hund att spela en mäktig björn ett spratt. Tyvärr för deras del gick det åt pipan och björnen blev rädd och dödade dom två och gav sig sedan av och ville endast bli lämnad i fred.
Allting gick enligt spelets regler. Jägaren hade sin hund och sin bössa. Björnen hade ingenting.
Trots detta har folk blivit väldigt upprörda och beskriver hur fruktansvärt det inträffade är. Hur kan en så grym och elak varelse få finnas?
Björnar är inte elaka eller grymma. Dom är björnar. Skogens mäktigaste djur!
Hur som helst så skulle nu dom stora tuffa jägarna ge igen! I början hävdade dom att en skadeskjuten björn kan vara farlig för allmänheten. Polisen var snabb med att utfärda tillstånd att döda björnen. Dom fann, med hjälp av sin teknologi, snabbt björnen där den satt och åt lingon ute i skogen. Oskadad var den. Man valde att skjuta den med två skott för att vara riktigt säker på att den verkligen dog.
Jägarna poserar stolt vid den döda björnen framför kameran. Dom säger att det känns skönt att den elaka björnen är dödad.
Vad vill jag ha sagt med detta då? Jo att det är skönt att det hänt nåt med människan sen stenåldern. Annars hade vi varit tvugna att döda björnen med stenar...

Avskum på lunchen

Häromdagen åt jag lunch på mitt vanliga hak i sedvanlig ordning.
Jag brukar luncha tidigt, strax efter elva för att slippa pöbem som kommer runt tolv och också för att få ta del av maten när den är nylagad.
Det brukar vara lugnt och skönt när jag ska äta. Jag får ofta sitta ensam eller nästan helt ensam i lokalen och äta några munsbitar och läsa den lokala dagstidningen. Allt i en miljö fylld av harmoni och lugn och ro.
Denna gång drabbades jag dock... Av avskum på lunchen!!
Det händer ofta att drägg äter på det stället. Lokalen består av en stor öppen del samt en mindre del som är lite avskärmad från den större. Dräggen brukar oftast sitta i den stora, bullriga delen som jag själv aldrig sitter i.
Hur som helst så passerar jag den stora delen i godan ro och går in i den mindre delen där jag har ett bord som jag alltid sitter vid. Nu ser jag att det sitter två äckliga varelser vid MITT bord! En liten, spinkig kille och en stor och enormt fet kvinna sitter och dinerar vid bordet. Båda är iklädda skitiga mysoveraller. Som grädde på moset har dom en barnvagn vid bordet också.
Jag börjar genast fundera på vilken plats som är optimal för att minimera dom negativa aspekter som deras närvaro i matsalen inbringar. Jag vill inte gå tillbaka till den stora salen som jag hatar... Efter några sekunders funderingar väljer jag ut ett borde som är ganska nära deras men där jag slipper se dom under måltiden.
Jag gjorde bedömningen att deras visuella närvaro skulle störa mer än deras verbala. Ack så fel jag hade...
Jag satt och tänkte på dom på lunchen och hur vidriga dom var. Tankarna gick per automatik att det vore rimligt
att införa sterilisering av vissa, av mig utvalda, personer i samhället. Jag skulle gissa på att så mycket som 30% av sveriges befolkning skulle behöva steriliseras.
Helan hostar och snörvlar ljudligt under hela måltiden. Halvan rapar högt och ljudligt!!! Detta inte bara en gång under ett flertal tillfällen samtidigt som han berömmer maten om och om igen. Jag har talat om det förut och känner mig nödgad att göra det igen. Hade jag bara haft lite mer civilkuragei såna här situtaion så hade det enda rätta varit att resa sig upp och ta stolen med båda händer och använda den som tillhygge när jag slår ihjäl dom båda. Världen skulle bli en bättre plats utan dom och den stackars ungen som har ett fruktansvärt liv framför sig hade fått en chans att göra nåt produktivt med sitt liv.
Istället satt jag bara och var förbannad och hatisk mot dom.

RSS 2.0