Björnar ska döda

Ingen kan väl ha undgått att en stackars jägare blivit dödad av en björn nyligen.
Jag har lite synpunkter på det och även efterspelet.
Människan har bestämt att vi ska råda över naturen. I ett försök att göra detta så är det en skock människor som varje år samlar ihop sina bössor, spritflaskor och fåniga kläder. Sen sitter dom i små kojor eller bakom en buske med bössan i högsta hugg och väntar. För att dom ska slippa röra sig alltför mycket och för att kunna koncentrera sig på att sikta så har dom köpt hundar som har tränats för att delta i denna lek för vuxna pojkar.
När dagen är över så super jägarna tillsammans ute i en stuga i obyggden samtidigt som dom flår och styckar den stackars älgen tex.
Detta är den vanliga proceduren som vi valt att kalla naturens gång.
I år så blev en jägare och dess förslavade hund dödad av en stor björn. En björn, för den som inte vet, är ett väldigt stort, starkt och snabbt djur. Som kan döda nästan vad eller vem som helst om den hamnar i en trängd situation.
Det är inget märkligt med det. Det är dessa instinkter som gjort att björnen hållt sig överst på näringskedjan i så många år. I år försökte en jägare och en hund att spela en mäktig björn ett spratt. Tyvärr för deras del gick det åt pipan och björnen blev rädd och dödade dom två och gav sig sedan av och ville endast bli lämnad i fred.
Allting gick enligt spelets regler. Jägaren hade sin hund och sin bössa. Björnen hade ingenting.
Trots detta har folk blivit väldigt upprörda och beskriver hur fruktansvärt det inträffade är. Hur kan en så grym och elak varelse få finnas?
Björnar är inte elaka eller grymma. Dom är björnar. Skogens mäktigaste djur!
Hur som helst så skulle nu dom stora tuffa jägarna ge igen! I början hävdade dom att en skadeskjuten björn kan vara farlig för allmänheten. Polisen var snabb med att utfärda tillstånd att döda björnen. Dom fann, med hjälp av sin teknologi, snabbt björnen där den satt och åt lingon ute i skogen. Oskadad var den. Man valde att skjuta den med två skott för att vara riktigt säker på att den verkligen dog.
Jägarna poserar stolt vid den döda björnen framför kameran. Dom säger att det känns skönt att den elaka björnen är dödad.
Vad vill jag ha sagt med detta då? Jo att det är skönt att det hänt nåt med människan sen stenåldern. Annars hade vi varit tvugna att döda björnen med stenar...

Kommentarer
Postat av: nutta

jag tycker att det bästa i texten var allt utom slutet :P
Heja björnen som dödar folk! :D

2007-10-10 @ 23:26:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0