morgon igen

Gårdagskvällen gick enligt planerna. Thaimat, öl och slappa framför tv:n. Tittade på första delen av Blade the series. Inte alls i klass med filmerna men jag lär fortsätta se det. Vampyrerfilmer och tvserier måste ses oavsett kvalité...
 I wish a was a Vampire.

Frrrrrrrrrrredag

Idag har jag inte mycket intressant att förtälja. Det har jag inte andra dagar heller visserligen men jag brukar alltid kunna klura ut något att skriva om iaf. Idag känns det inte så. Jag känner för att sura trots den gynsamma veckodagen. Det kan måhända bero på den något bisarra efterrätten på lunchen idag.
Jobbet flöt på som vanligt och på vägen hem stannade jag till vid mitt stammislunchställe (härligt ord). Dom brukar ha den goda smaken att ha något smarrigt på fredagar. Måltiden bestod av porterstek med rödvinssås och klyftpotatis mums. Det allra mumsigaste med måltiden, och lunchstället i sig, är dock att dom har lingonsylt varje dag i salladsbuffén! Det har jag inte sett någon annanstans och eftersom jag älskar lingon och har det till det mesta så öste jag på av detta också. Nu slutar inte förträffligheterna där heller. På fredagar så ingår även en efterrätt i dagens lunch. Efterrätten är oftast ganska B och smakar i regel inget vidare men efterrätt är ändå efterrätt och det kan aldrig ifrågasättas. Det blir en trestegsmåltid till endast lunchkostnad.
Efterrätten serveras alltid i små runda skålar med tillhörande tesked. Exempel på olika efterrätter som jag hittills ätit är, äppelkaka med vaniljsås, chokladmousse, honungsmelon och vattenmelon. Dom smakar som sagt i regel inget vidare men det är lite "festligt" iaf. Skulle vara riktigt kaxigt om dom hade partyhattar i papp också men det dröjer nog...
Idag närmade jag mig efterrätterna nyfiket med min lunchbricka i handen. Vad är det. Tårta? Nåt runt rött?? Konstigt ser nästan ut som äpplen.. Jag kliver närmare... Äpplen! Nu är inte äpplet i sig det förkastliga även om det är en riktig skitefterrätt utan det faktum att dom plockat fram sina fina glasskålar och lagt ett äpple i varje. Äpplena fick precis plats och det påminde nästan om äggkoppar fast med röda äpplen i. Jag såg dock inte till några teskedar idag som tur var.
Detta fick mig iaf på dåligt humör och jag satt och tänkte på det hela tiden när jag åt min lunch. Jag kom fram till att det hade varit bättre om dom lagt äpplena i en stor skål eller korg eller liknande men att idén med äpplen överhuvudtaget är förkastlig. Hoppas dom inser sitt misstag i framtiden.
Jag beter mig dock som dom allra flesta svenskar gör på restaurang, hur missnöjd man än må vara med servicen och maten, när jag går ut och passerar ägaren.

- Smakade det bra idag?

- Ja jättebra! Med ett glatt leende skinande som en sol. :(

Den korrekta dialogen hade ju såklart varit:

- Smakade det bra idag?

- Ja maten var god MEN efterrätten. Jag vill inte ha ett äpple till efterrätt. Jag vill gärna ha nåt kalorikt som är mjukt eller flottigt. Nåt som jag vet är dåligt för mig men som man kan klämma i sig bara för att det är fredag. Jag vill inte ha ett nyttigt äpple och jag vill definitivt inte att äpplet ska ligga i en dessertskål. Det ser jag som ett slag i ansiktet.
Men i övrigt var det helt ok. Hoppas ni tänker på det nästa fredag då jag är tämligen övertygad om att dom allra flesta av era gäster håller med mig om detta.

- Ok ok kompis. Du har nog rätt. Vi ses på måndag.

Men så är det ju aldrig tyvärr. Man sitter hellre och surar och ältar. Men det är väl tur det. Annars skulle inte ni ha nåt att läsa...


Smuts är INTE bra

Somnade snabbt och sov två timmar istället för en. Återstår att se hur det påverkar möjligheterena till en god natts sömn.
Var med en sväng i tvättstugan och körde ett par maskiner. Tittar på paketet till tvättmedlet, VIA, där det står att smuts är bra. På bilden är det rena klara färger och två äckliga ungar som skrattar. Allt skinande rent med lite hollywoodsmuts i barnens ansikten. Jag tänker på VIA:s tvreklamfilmer där allt alltid är skinande rent. Förutom att någon fått en perfekt ketchupfläck mitt på tröjan, kanske en charmig oljefjäck på kinden eller varför inte favoriten ett perfekt rent golv förutom fotspår av lera.
Om dom vidriga människorna på vias reklambyrå levt i den riktiga världen så hade dom aldrig kommit på en sån fånig och äcklig reklam. Dom skulle ha en bild på hur det ser ut med smuts på riktig. Kanske en fjortis som spytt ner hela sin tröja och halvligger mot en vägg och sover samtidigt som hans kompis pissar på vägen bredvid och pisset strilar för fullt och skätter här och där och orsakar mörka fläckar på dom delar av kompisens vita tröja som inte är tyckt av spyor...
Eller varför inte en bild på en baby som äter och får barnmaten på alla ställen UTOM i käften.
Lägg därtill texten smyts är bra!
Hade jag haft ett tvättmedelsmärke hade det stått "Smuts luktar illa... Se till att hålla dig ren! (annars får du aldrig ligga)"


Lur

Hemma... Har ätit en god måltid. Är så trött så jag pallar inte att hålla ögonen öppna. Det blir en lur på en timme ungefär. Spännande va? :)

Back in Town!

Äntligen är jag tillbaka där jag hörhemma...
Igår steg jag upp 05.00 och kom hem 00.20 idag på natten. Tiden däremellen spenderade jag på en utbildning som var nyttig och lärorik.
Idag steg jag upp lite senare än vanligt... 06.00 så jag unnade mig en kvarts sovmorgon. Jag lyckades ta mig till jobbet oskadd på något vis. Efter ett par timmars jobb så kände jag mig oförskämt pigg.
När klockan blev 13 så var det dags att dra till nästa arbetsplats. Jag tänkte stanna till och smaska i mig nåt gott på det lokala lunchstället på vägen men den planen gick i stöpet. Massor av folk trängdes och väsnades... Jag tog en titt på vad som var dagens lunch, ärtsoppa och panerad flundra... Någon fisk var det iaf. Jag läste inte så noga utan begav mig snabbt vidare. Planen var nu att förtära något på burger king i stan. Tyvärr så hade bränslelampan i bilen börjat lysa på morgonen så jag var nödgad att tanka på den shellmack som ligger på vägen mellan mitt jobb och mitt hem. En riktig skitmack är det som jag alltid undviker om möjligt. Idag var jag dock inte intresserad av soppatorsk utan skvimpade motvilligt i 10 liter diesel och gick in för att betala. En lååång kö var det inne på macken. Konstigt, tänkte jag. Det var minsann inga bilar utanför och tankade. Men det finns människor som går till skitmackar av andra anledningar än att tanka. Killen som står först i kön står bara och tittar som ett fån på klanten bakom kassan. Klanten i sin tur tittar snett neråt framåt med en tom blick. När det gått en minut utan att något hänt så flyttar jag mig för att bättre se vad han tittar på. Han tittar på en korv... Eller flera för att vara petig men jag antar att det är en speciell korv som får hans koncentration. En flottig korv som sakt roterar...
Efter något som känns som en evighet så bryts dödläget (alla är stilla och tittar på korven) av att han snabbt snappar åt sig korven och grejar med något nere vid midjehöjd bakom disken. Något som vi besökare inte kan se. Kassören ropar snabbt och besvärat:

- Vill du ha ketchup på alltihopa!?

- Vasadu?! svarar fånen.

- Ja vill du ha ketchup på alltihopa eller bara på korven?

- Bara på korven. säger fjanten något tystlåtet och generat.

När denna vidriga episod var avslutad så genomförda vi övriga kunder snabbt våra affärer och begav oss vidare.
På vägen hem fantiserade jag om hur det vore att köra ner ketchuppipan i käften på kassören och tvinga honom ner på knä samtidigt som man pressar ihop den enorma ketchupbehållaren och skriker " Du ska få för ketchup överallt!!!!"
Vem vet en dag kanske jag får nog och blir "postal". Om så blir fallet hoppas jag att jag hinner mörda och ställa till med tillräckligt med förtret för att gå till historieböckerna.
Hursomhelst så tog episoden i macken 10 värdefulla minuter av min "lunctid" så jag hann inte med någon burger kinglunch utan åt som hastigast en portion havreringar samt några skinkmackor.
Nu är jag hungrig och förbaskat trött. Skönt att klockan snart är 18 och man får bege sig hemåt.
Målsättningen var som alltid att hålla mig vaken innan John Blund tar min hand i sin och går med mig till drömmarnas land för natten. Får se om det blir så...


Tyvärr ingen sås!

Efter avslutat pass i butiken klockan 18 så kom jag hem och möttes av Bå som vispat ihop mat. Det var smaskiga köttbitar och pommes frites. "Tyvärr ingen sås!" sa hon. Det gör inget förklarade jag. Maten smakade utmärkt och när måltiden var avslutat sjönk jag ner i ett varmt bad och avslutade den andra boken om Julius Ceasar. Därefter har jag varit tillbaka till mitt första jobb och ordnat några ouppklarade saker som inte gick att fixa tidigare pga datastrul.
På hemvägen passade jag på att ta vägen förbi ICA MAXI för att inhandla lite mat. Det främsta skälet var dock att införskaffa den tredje boken av fyra om romaren. Del fyra fanns inte i butiken så jag är lite orolig för att den inte ska ha kommit ut ännu... Det visar sig om några dagar då det är dags att leta efter den....
Eftersom klockan hunnit bli nio när jag var i butiken så var det ovanligt lugnt. Detta gav mig tid till att, utöver den vanliga handlingen, reflektera lite över omgivningen. Jag noterade att många av kunderna släpade runt på varukorgar i backen framför sig. Som jag ser det så har det alltid funnit två alternativ. Antingen handlar man så mycket att det inte går att bära eller får plats i en korg och då tar man en kundvagn eller så handlar man mindre varor och tar en korg. Men nu har lättjan lett till att det finns många människor som anser sig berättigade att släpa runt sina korgar i butiken. Detta är vansinne. Såvida dom inte fyller sina korgar med bly så finns det ingen anledning till detta och så vitt jag vet så finns inte bly att köpa på någon av dom stora matvarukedjorna. Dessutom så är dessa korgar lite anorlunda utformade så dom måste ha en egen stapel vid kassan. Jag har redan märkt av bekymrena detta leder till. Två staplar gör att man nästan är tvungen att kliva över någon av dom med risk för att trilla och stuka en fot bara för att lägga sina varor på bandet och betala.
Nej inför en specialkassa för dom som väljer dessa fåniga korgar. Då slipper vi andra riskera liv och lem pga deras lathet. Dessutom så vore det på sin plats att någon i personalen, förslagsvis den som jobbat längst i varuhuset, förser samtliga i kön med en så kallad dumstrut som det står "Lat och Ful" på.
Det skulle roa mig och jag även övertygad om att det skulle ge varuhuset mycket publicitet om dom bara vågade göra slag i saken. Nu ska jag snart somna och imorgon ska jag upp i ottan.


Alla bra bloggare har med BILD!

Har upptäckt att alla bra bloggare lägger in bilder då och då. Det spelar ingen roll hur poänglöst det är bilder ska det vara ibland. Förmodligen för att locka besökare. Jag ska inte vara sämre. Jag lägger in en bild som illustrerar morgondagens transportmedel. Fast min är MYCKET tuffare med sidebars och svart färg och annat. Hade grabbarna i "pimp my ride" fått in min bil så hade dom bara sagt "There's nothing more to do here dude you already ruling the streets!".

image1
När jag sökte efter en bra bild var jag inne på citroens hemsida. Där gjorde dom reklam för citroen roadshow. Något som inte lockar mig alls om det inte vore för att AMBER!... Gladiatorn Amber ska vara där...
Jag klickade på länken för att kolla när dom besöker Karlstad. Det gör dom inte. Sundsvall går bra... Men inte Karlstad...

Tisdag 26:e

Imorse vaknade jag av mig själv 05.15 och kände mig oförskämt pigg. Kom isäng runt 23 kvällen innan så sömnbehovet är väl tillgodosett antar jag. Hoppas att jag kan vakna 04.15 och vara uppe lika länge om några år. Det är slöseri med tid att sova och sömnbehov är tillsammans med behovet av mat och vatten två av mänsklighetens största svagheter. Det och den ytterst begränsade livslängden som gäller just nu.
Nog om detta.
Dagen flöt på bra på jobbet. Stressigt var det så jag hann inte äta någon riktigt lunch. Fick ringa Bå från bilen på vägen hem och friterade snabbt två hemgjorda vårrular som var över sen midsommar. Dom gick åt snabbt och kompletterades med knäckebröd med Kalles på.
Ska visst få nåt annat gott att äta när jag kommer hem sen.
I butiken händer inte mycket kul. Har dock fått en del fixat med postorderkunder som har varit ouppklarat samt grejat en del med den nya hemsidan som i stort sett är klar att tas i bruk.
Imorgon ska jag bege mig av mot huvudstaden för en endagsutbildning i bildkalibrering. Trist att åka till stockholm. Trist att inte tjäna några pengar imorgon. Trist att komma hem seeent. Mina pigga morgnar lär inte bestå tyvärr.
Måste dessutom upp fem imorgon.
Kommer inte hinna skriva något under morgondagen heller förmodligen. Inte för att det är nån som bryr sig men vi kan ju alla låtsas iaf...

Snutjävlarna darrar...

När jag åt lunch idag så lästa jag i nwt, den lokala blaskan. Det var ett reportage om poliser i polishuset i Säffle. Artiklen hade kommit till pga polismordet som skett nyligen.
Det stod att dom var oroliga och rädda och sa att det likagärna kunnat drabba någon av dom... BRA!
Dom satt i sitt fikarum och diskuterade det som hänt. Dessa, i samhällets ögon, oantastliga, moraliska och laglydiga personer satt och var rädda.
Jag log inombords och hela min dag har gått lite lättare tack vare detta. Jag vill att alla poliser ska känna fruktan,
att dom ska vara rädda innan dom somnar på natten och att dom alltid ska ha tanken "idag kan jag bli dödad" när dom tar på sig sina fula uniformer.
Detta är för alla dom som mördats, misshandlats och rånats av dom människor som ska vara samhällets beskyddare. I själva verket är det inom poliskåren som dom värsta rötäggen samlas. Andra yrkeskårer som lockar den typen av personer är dörrvakter, väktare och lapplisor.
Men det är bara poliserna som är upphöjda ovan lag och rättvisa. När en polis mördar en oskyldig så får denna på sin höjd betald tjänstledighet.
Detta mina vänner, är anledningen till att jag är glad idag.

Ännu en måndag överstökad

Idag steg jag som vanligt upp klockan 05.45 som vanligt. Jag vaknade vid fem och kände mig mycket pigg och var vid gott mod. Detta måste bero på dom 3 föregående sovmorgnarna
Idag tog jag itu med en farbroders bmw. Han ojade sig och tyckte att det var så hemskt att det skulle kosta 300000:- att byta den mot en ny. Han skulle vara tvungen att köra den ett år till sa han så den skulle få sig en omgång. Om han blev nöjd så skulle jag få göra hans frus bil också. Jag ska få göra hans frus bil också...
 Jippi! Inte...
Det finns gott om anledningar till att jag inte vill ha med privatpersoner att göra på jobbet..
Efter jobbet körde jag en runda på gymet. Sen var vi iväg till den speciella asiatmatsbutiken och köpte råvaror som jag inte begriper mig på alls. Men det brukar bli gott. Jag har blivit ordentligt utfodrad idag och sitter här i soffan med klåda i ögonen pga gräspollen. Nu ska jag fortsätta att läsa om den unga Julius Ceasars liv .... :) Hoppas inget stör den lilla stunden av frid jag behöver varje dag.

Bakfylla

Nu har jag varit på jobbet och gjort ett ryck med ett par bilar. Jag tog med Bå så att hon kan drillas in i rekonditioneringsbranschen. Efter ett par timmar började vi båda må riktigt dåligt. Vi begav oss därför till skårepizzerian och smällde i oss varsin biffstek så blev det bättre. Därefter så var vi till OBS! och jag införskaffade xboxspelet "Deus Ex Invisible War". Det funkade dock inte på 360:n... Idag söndag har vi jobbat igen. Annars lägger jag nu mest tid på Conn Igguldens mästerverk Kejsaren...
Solen skiner idag. Jag gillar det inte. Man blir stressad när man bara vill sitta inne...

Festen är över...

Nu har jag vaknat efter gårdagens midsommarfest. Som alltid är det dåligt väder på midsommar. Vi var på en fest där det skulle ätas och drickas. Jag åt och drack... Jag åt vårrullar istället för Sill. Det var mycket godare! :)
När klockan var tio var jag den enda killen som inte däckat på festen. Det var mycket bra för mig det.
Jag sjöng singstar eller nåt liknande. Jag regerade! Jag blev besegrad en gång men jag hade handkontrollen så jag skrev in mitt namn på highscorelistan. Det tog väldigt hårt på damen som var grinig mot mig hela kvällen...
Sen var det lite allmänt grinigt på hemmafronten också. Fråga mig inte varför då fruntimmer inte är kloka.
Nu ska jag äta vårrullar igen iaf... :)
Skönt att det är över. Årets tråkigaste helg.

Jag förstår inte varför texten ser anorlunda ut än hur jag skriver den med styckeindelningar osv...


Midsommarhysteri

Idag efter jobbet var tyvärr inte som alla andra dagar. Vissa förnödenheter var tvugna att införskaffas inför morgondagens fest som jag och B ska på för att fira midsommar.
Vi begav oss därför till det stora köpcentrat. Eftersom jag var klok nog att vänta till så sent som åttatiden
på kvällen så förväntade jag mig en lugn och trevlig promenad i mataffären. Men icke... Redan när vi närmade
oss området så stod det klart att det var vassa armbågar i affären som gällde...
Butiken var överfull av feta, rödbrända, äckliga människor... Alla med samma mål: Att roffa åt sig så mycket varor
som möjligt på kortast möjliga tid. Så snart en sk storhelg närmar sig så drabbas boskapen av en masspsykos.
Helt plötsligt så klarar man sig inte längre på den normala mängden mat. Nej kundvagnen måste vara överfull
och av det man köper måste man köpa minst en kvantitet av 3 per vara. 3 stora colaflaskor, 3 förpackningar korvbröd osv. Otrevliga och högljudda är dom i affären. Sin äckliga avkomma tar dom, av någon outgrundlig anledning, med sig till affären också så att dom kan vara ivägen extra mycket... Sen står dom alla och idisslar som
dom kossor dom är i kön till kassorna.
En önskedröm jag tänker på ibland är att ha en rejäl puffra till hands och rensa upp i affären när det är som värst.
Nu är jag iaf hemma och åtnjuter en kall öl...

RSS 2.0